Parcours

Het parcours van de Ronde van Wolder is een kleine vier kilometer lang en loopt door de straten van de wijken Biesland, Campagne en uiteraard Wolder. De scherprechter van het glooiende parcours is ongetwijfeld de beklimming van de bijna 500 meter lange Louwberg (Dalingsweg) met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% (maximaal 9%).


Parcours:

 • Mgr. Vranckenplein / Heukelommerweg (start/finish)
 • Redemptielaan
 • Dalingsweg
 • Susserweg
 • Vroenhovenweg
 • Pomerollaan
 • Médoclaan

 • Marc Lotz


  Enkele maanden voor de eerste editie van de 'nieuwe' Ronde van Wolder heeft oud-profwielrenner Marc Lotz enkele proefrondjes gereden en de organisatie geadviseerd over eventuele knelpunten. Veel knelpunten voorzag Lotz overigens niet. Hij vond het bovenal "een mooi en zwaar parcours".

                                           

  Informatie omwonenden

  Hieronder staat de integrale tekst van de brief, die medio juni 2009 bij de omwonenden van het parcours is / wordt bezorgd:

  Geachte bewoner,

  Zoals aangekondigd in de media, wordt op zondag 5 juli aanstaande de tweede editie van de 'nieuwe' Ronde van Wolder verreden. De avond ervoor, zaterdag 4 juli aanstaande, vindt weer een feest plaats op het kerkplein in Wolder voor alle inwoners van Wolder, Biesland en Campagne.
   
  Geluidsoverlast en afsluiting parcours
  Op zaterdagavond kunnen de directe omwonenden van het kerkplein in Wolder enige geluidsoverlast ervaren. Op zondag krijgen de bewoners van straten op en in de nabijheid van het parcours te maken met een afsluiting van het parcours. Van 7.00 uur ‘s ochtends tot circa 18.00 uur kunnen deze bewoners sommige straten -en in sommige gevallen zelfs hun eigen woning- niet per auto bereiken of verlaten. We vragen hiervoor uw begrip.

  Parkeren inwoners en bezoekers
  Wilt u op de wedstrijddag gebruik maken van uw auto, dan vragen we u deze tijdig (uiterlijk voor 8.00 uur 's morgens) buiten het parcours te parkeren. Overige bezoekers leiden we via borden en verkeersregelaars zo veel mogelijk naar de bezoekersparkeerplaats nabij grensovergang Vroenhoven.
   
  Milieuperron niet bereikbaar
  Vorig jaar hebben we te maken gehad met mensen die tijdens de op- en afbouw te voet, per fiets en zelfs per auto (!) het milieuperron op het kerkplein probeerden te bereiken. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, zijn we genoodzaakt om het plein -en hiermee dus ook het milieuperron- dit jaar tijdens de op- en afbouw af te sluiten. Het milieuperron is niet bereikbaar van woensdag 1 t/m maandag 6 juli 2009. We verwijzen u naar de nabijgelegen milieuperrons op Belfort, Daalhof en Mariaberg.
   
  Meer hekken en meer geluid
  Ten opzichte van de vorige editie zullen we twee verbeterpunten doorvoeren. In de eerste plaats worden grotere gedeelten van het parcours voorzien van hekken t.b.v. de veiligheid van renners én toeschouwers. In de tweede plaats zal het geluid van de omroepinstallatie dit jaar verder reiken om meer mensen de koers goed te laten volgen.

  Vlaggen te koop
  Om de Ronde van Wolder een extra feestelijk tintje te geven, zijn speciale Ronde van Wolder-vlaggen ontwikkeld. Wanneer zo veel mogelijk inwoners deze vlag 'uit hangen' tijdens het Ronde van Wolder-weekend, zal dit ongetwijfeld een prachtig effect geven. De vlaggen zijn te koop bij Flowerz & More aan het kerkplein in Wolder en bij Café De Pepel aan de Tongerseweg 390, eveneens in Wolder. Een vlag kost EUR 10,- per stuk en met de aanschaf steunt u de organisatie.

  Meer informatie
  Meer informatie over de Ronde van Wolder vindt u in bijgevoegde folder en op onze website: www.rondevanwolder.nl. Verder kunt u op drie manieren contact met ons opnemen:

  - vul het contactformulier in op de website www.rondevanwolder.nl
  - stuur een e-mail naar [email protected]
  - stuur een brief naar Stichting Wielerronde Wolder, Tongerseweg 380, 6215 AD Maastricht
   
  Met sportieve groet en hopelijk tot 4 en 5 juli aanstaande,
   
  Organisatie Ronde van Wolder